Vypestujte si Angínovník, ktorý zaženie nejeden zdravotný problém
Patrí k vašim obľúbeným činnostiam pestovanie? V tom prípade si Vypestujte rastlinku, ktorá je krapet iná ako všetky bylinky, ktoré si pestujete na svojej záhradke. Vypestujte si s chuťou takzvaný Angínovník, ktorý oceníte najmä vo chvíli, keď vás bude bolieť v krku alebo kedy vás bude trápiť nechcený kašeľ. Ak sa rozhodnete pre pestovanie Angínovník, prezradíme vám, ako na to, aby vám rastlina vyrástla doslova za pár dní.
Mnohí ľudia v prípade prvých prejavov angíny utekajú k lekárovi, ktorý im razom predpisuje antibiotiká. Lenže pravdou je, že predražené pilulky, ktoré majú na svedomí farmaceutické firmy, nie sú práve prospešné pre náš organizmus, pre naše zdravie. Radšej by sme mali staviť na prírodnú liečbu, a to napríklad na takzvaný Angínovník, ktorý nie je len dekoratívna kvetinou, ktorá kvitne od júna do septembra.
O Angínovník
Ak ste o rastline zvanej Angínovník doposiaľ nepočuli, nezúfajte, nie ste jediní. Preto sme sa rozhodli rastlinu najskôr krapet predstaviť. Angínovník je rastlina pôvodom z Číny. V súčasnej dobe však rastie voľne tiež v Japonsku alebo tiež na Filipínach. Je známa najmä pre svoje liečivé účinky, aj preto sa teda zaradila k léčivkám.
Rastlina má blahodárne účinky najmä na hlasivky, tiež hojí sliznicu a zaháňa bolesť v krku či nepríjemná kašeľ. A ako už jej názov napovedá, dokáže si poradiť aj s nepríjemnou angínou, ktorá je strašiakom v skriniach mnohých z nás.
Ako Angínovník pestovať?
Dostávame sa konečne k jadru veci, a síce k tomu, ako Angínovník pestovať. V ideálnom prípade zasejte semienka tejto rastliny v období medzi januárom a marcom. Môžete semená vysadiť ako do záhonu na záhrade, tak aj do kvetináča. Rastlina porastie ako vonku, tak aj doma v interiéri.
Angínovník miluje vlhkosť, ktorú vyžaduje od svojich pestovateľov. Na druhú stranu však neznáša premokrenie, teda aj v tomto prípade platí – všetko s mierou. Angínovník pestujte v substráte, ktorý je dobre priepustný a ktorý v sebe ukrýva aj piesok a neutrálne pH.