Nezrelým melónom je koniec. Začnite vyberať červené a chutné

Aj keď sezóna melónov ešte len príde, môžeme sa na to poriadne pripraviť. Ale ako? Mnoho ľudí stále nevie, že melón je vlastne zelenina. Pritom je to super osvieženie do horúcich letných dní, a to by ste od zeleniny nečakali, no nie? Musíte si však vybrať ten správny! Ideálne melón je bez veľkého množstva kôstok, čo výrazne uľahčí jeho konzumácii, ale hlavne pôžitok z osvieženia. Ak má melón kôstky bohužiaľ moc nespoznáte, ale zo všetkého najhoršie je vždy to, keď si odnesiete domov melón nezrelý.

Správny výber je základ

Nezrelý melón dokáže pekne pokaziť deň. Tešíte sa na neho už celú cestu z obchodu, ako si doma sadnete do lehátka, nasadíte slnečné okuliare a necháte sa príjemne opaľovať slnečnými lúčmi zatiaľ čo … zatiaľ čo predsa jete ten úžasne sladký melón, čo si práve nesiete domov v taške. V kuchyni melón rozkrojíte a celí natešení ochutnáte prvé sústo a hneď je jasné, že idylka s melónom na záhrade je tá tam. Melón je planý alebo ešte horšie je prezretý! Aby sa vám to už nikdy nestalo, tak sa ale musíte dôkladne zamerať na výber melónu už v obchode! Teraz už je neskoro plakať nad rozliatym mliekom … alebo teda nepožívateľným melónom. Takže ako na to? Neuveríte, čo všetko je potrebné u melónu vysledovať!

Ideme na to

Melón bude zrelý, ak je veľký, nie však ťažký, ak môžete cítiť mierne praskanie pri ľahkom stlačení medzi dlaňami a tiež pri poklepaní na šupku by zvuk mal byť jasný. Melón tiež musí mať šupku bez trhlín a samozrejme by mal byť nepotlučený. Dobrým znamením tiež je, keď je stopka suchšie alebo má na nejaké strane žltú plochu, čo znamená, že sa o toto miesto opieral pri pestovaní. Šupka by tiež mala byť hladká a lesklá bez matného výzoru a mať čo nejkontrastnější pruhy.

Teraz sa vám už nestane, že by vám predavač v zelenine zámerne podstrčil nedobrý melón. Tak čo, máte vybrané?