Kiwano. Poznáte túto chutnú zeleninu a ako ju spracovať?

Premýšľate nad tým, čím spestríte svoj každodenný jedálniček? Odpovede teraz nájdete v každom obchode s potravinami, pretože tunajšie pulty sú plné exotického ovocia, ktoré je možné zakúpiť prevažne v zimnom období, v iných mesiacoch a ročných období nie je exotického ovocia k dispozícii toľko ako práve teraz, preto to využite. Odporúčame investovať do takzvanej Kiwano, čo je zaujímavý druh exotického ovocia, ktorý chutí ako melón spojený s uhorkou. 

Aj keď sa môže zdať kombinácia doslova nepredstaviteľná, nejedná sa o tak nepredstaviteľnú kombináciu. Kiwano je moc dobré, veľa vodnaté, každému navyše chutí inak. Najväčšie percento ľudí tvrdí, že chutí ako spomínaná uhorka s melónom, iní sú toho názoru, že kiwano chutí skôr ako citrónový melón alebo ako kiwi. Ako bude tento druh exotického ovocia chutiť vám? 

Kiwano spoznáte podľa jeho oválneho tvaru, ktorý má veľmi ostnatné výbežky. Je pomerne dlhý. Aj keď tu neustále uvádzame, že sa jedná o exotické ovocie, je to skôr zelenina. Kto vie, kam sa teda kiwano naozaj radí. 

Ako sa kiwano jej? 

Niektorí nemusí poznať tento druh zeleniny pod názvom kiwano, ale môžu ho poznať napríklad pod názvom africká rohatá uhorka. Kiwano sa konzumuje spravidla bez šupky, jej sa podobne ako kivi, teda je možné dužinu vyjedať lyžičkou. Dužina má zelené či žlté sfarbenie, drobné kôstky nachádzajúce sa v dužine sú jedlé. 

Kiwano sa pestuje v skleníkoch, ale vo veľkom sa pestuje v subtropických oblastiach. 

Kiwano a zdravie 

Kiwano je plné vitamínu C a A, okrem toho obsahuje mnoho ďalších telu prospešných látok, ako je horčík, vláknina alebo draslík. 

Ako spracovať kiwano? 

Kiwano sa najčastejšie dáva do ovocných šalátov, mimo to sa pridáva aj do sladkých a slaných pokrmov, dokonca sa skvele hodí k mäsu alebo do jogurtu. Pre akú kombináciu sa rozhodnete vy, ako spracujete kiwano vy?