Jedlé kvety stromov, alebo dobrú jarnú chuť prajeme

Idete okolo nádherne kvitnúce čerešňové aleje a premýšľate, či je táto podmanivá vôňa jedlá. Máte chuť vyskúšať, ako chutí kvet? Poďte s nami maškrtiť.

Prechádzka s pridanou hodnotou

Až pôjdete nabudúce do ovocného sadu, alebo sa len prejsť po svojej vlastnej záhrade, skúste ochutnať. Jarné vône majú veľmi zaujímavé príchute a dodajú vám nové podnety pre vaše chuťové bunky. Kvety sa navyše dajú použiť aj v kuchyni, kde budú predstavovať zaujímavú a chutnú ozdobu pre vaše dezerty aj drinky. Čo ochutnáme ako prvé?

Romantická čerešňa a višňa

Prechádzate sa prírodou a počujete, ako sa to doslova hemží užitočným hmyzom pri čerešniach a višniach. Strom je obsypaný kvetmi. Nie všetky sa ale samozrejme premenia na jedlé plody, čaká ich ešte veľmi dlhá cesta. Preto sa nebojte, keď si kúsok tej krásy ponecháte pre seba a pre svoje chuťové bunky. Jemne chrumkavú štruktúru višní a čerešní si obľúbite.

Slivky pripomenú známu chuť

Je zvláštne, ako veľmi dokáže už chuť samotného kvetu pripomenúť zrelé ovocie. Ochutnajte slivky a uvidíte sami. Len si dajte pozor na odrody, ktoré sú aj v prezretom stave príliš kyslé. Ich kvety totiž túto skutočnosť vyjadrujú tiež!

Jablone si odneste domov

Zatiaľ čo krehké čerešne sa v podobe kvetov domov zrejme v reprezentatívnom stave nedonesú, tuhé lôžko jablčných kvetov odolá aj väčšej diaľke. Malú vetvičku s kvetmi následne môžete použiť pri kreatívnom varení. Biele kvety hrušiek i jemne ružovej jablone vám domov prinesú radosť a zaujímavú chuť.

Kvetinová kuchyňa

Kvety ovocných stromov môžete použiť ako jedlú ozdobu na dezerty. Najmä s čokoládou si skvele rozumie a tvorí nerozlučnú kombináciu. Vynikajúce je ale použitie kvetov z ovocných stromov napríklad na dezerty s mascarpone. Použiť navyše môžete aj zavité puky. Vydrží dlhšie krásna.

A čo vy? Na ktorý kvet sa vydáte ako prvý? Máte možnosť porovnávať chute jednotlivých odrôd?