Káva ako niečo nevyhnutného v kuchyni

Kávu majú ľudia zafixovanú ako životabudič. Lenže káva ako taká nie je len ranné nakopávač, ale je to tiež niečo nepostrádateľného v kuchyni. Zatiaľ čo mnohí ľudia kávu len pijú, iní sa ju neboja pridať napríklad do mnohých dezertov alebo ju využívajú aj pri upratovaní. Zamerajme sa však na to pečenie a dolaďovanie dezertov. Káva je predsa len niečo, čo dokáže kuchyňa krásne rozvonět a dodá nielen čokoládovým tortám chuť. 

Keď sa povie „káva v kuchyni“, ľudia si automaticky vybaví obľúbené tiramisu, ktoré pripravujeme veľmi často a s veľkou obľubou. Tiramisu však nie je ani zďaleka jediný pokrm, ktorý môže v sebe niesť kávu ako takú. 

Než si však povieme, do čoho ďalšieho sa káva ako taká hodí, je nutné podotknúť, že sa do dezertov nepoužíva výberová káva, ale káva rozpustná. Na rozdiel od mletej sa totiž úplne rozpustí v horúcej vode, a to je presne to, čo potrebujete a chcete. Vďaka maximálnemu rozpustenie sa pokrm nebude obsahovať čiastočky, ktoré môžu pokrm zničiť. 

Do akých dezertov sa káva hodí? 

Káva sa naozaj hodí do mnohých zaujímavých dezertov. Hodí sa napríklad nielen do spomínaného tiramisu, ale tiež sa hodí napríklad do čokoládovej torty. Nebojte sa primiešať kávu ani do brownies, kde taktiež dominuje čokoláda. Často sa káva pridáva aj do mnohých rôznych poliev. 

Na kávu nezabudnite ani pri príprave vianočného pečiva. Jedná s o nepostrádateľnou surovinu patriaci do kávových zŕn či do podobných cukroviniek. 

Ako kávu do dezertov zakomponovať? 

Taktiež je otázka, ako konkrétne kávu do dezertov zapracovať. Nemôžete predsa vysypať ešte neuvarenej kávu do cesta. Trebárs v prípade tiramisu sa nechávajú piškóty nasiaknuť kávou, ktorá je už vychladnutá. U rezov sa hotová káva mieša s rozpusteným maslom. V prípade výroby kávové náplne sa káva šľahá spoločne s vajíčkami a cukrom. 

Káva sa však zakaždým musia vopred uvariť, často sa pridáva až studená.