3 tipy na zásadité potraviny: Choďte zdraví naproti

Kyselinotvorné potraviny podporujú vznik infekcií v našom organizme, zatiaľ čo zásadité potraviny sa zasadzujú o ich elimináciu. Čo si dať denne dobrého, aby ste si upevnili zdravie a predchádzali chorobám?

Alkalická voda pomáha znížiť riziko vzniku chorôb

Až stovka chorôb začína tak, že je naše telo dlhšiu dobu v kyslom prostredí. To je následok nesprávnej stravy bohatej na cukry alebo vyprážané a prefabrikované potraviny. Zredukovať problémy vám pomôže napríklad alkalická ionizovaná voda. Tá sa výborne hodí na celodenné dodanie hydratácie celému telu, pretože oveľa lepšie prestupuje bunkovými membránami. Alkalická minerálna voda je tak účinný prostriedok na zníženie rizika vzniku mnohých ochorení.

Mrkvová šťava dodá vitamíny a živiny

Samozrejme, že pre ranné raňajkové menu sa voda príliš nehodí. Preto si pripravte mrkvovú šťavu. Tú je nutné pripraviť vždy čerstvú. Môžete jej chuť obohatiť o čerstvú červenú repu, petržlen alebo zeler. Mrkvová šťava vám do tela dodá potrebné vitamíny a živiny, a tiež sa postará o zníženie pH vo vašom tráviacom systéme. Mrkva je okrem vlákniny a beta-karoténov bohatá aj na vitamíny A, C, K a B. Nájdete v nej aj draslík, mangán, železo a meď. Mrkva vám pomôže naštartovať trávenie aj imunitu.

Sušené figy ako príjemné maškrtenie

Chceli by ste si dopriať nejakú sladkosť, ale odmietate sa pchať rafinovaným cukrom? Výborne. Sušené figy vám pomôžu správne nastaviť úroveň energie napríklad pred športovým výkonom alebo ťažkou prezentáciou v práci. V čerstvom stave je v nich až štvrtina obsahu prírodného cukru. Do tela dostanete antioxidant v podobe vitamínu C, ale aj vitamíny B, A a vápnik.

Zásadité potraviny sa postarajú o redukciu rizika vzniku civilizačných chorôb vo vašom organizme. Ich konzumácia by mala byť každodennou samozrejmosťou. Choďte svojmu zdraviu naproti aj vy.