Potrebujete do kuchyne novú panvicu? Prezradíme, z akého materiálu by mala byť

Už sa dávno nemusí variť v plechových hrnčekoch a panvičkách. Dnes je toľko možností! Môžeme si kúpiť riad z mnohých rôznych materiálov, dokonca si hrnca môžeme zladiť so zvyškom kuchyne. Ak patríte k ľuďom, ktorí si potrebujú do svojej kuchyne kúpiť novú panvicu, pretože buď nemajú, alebo sa im treba ulomila rúčka u tej predchádzajúcej, odporúčame si panvicu vyberať podľa materiálu, z akého je vyrobená.

Samozrejme existuje mnoho ďalších kritérií, podľa ktorých si môžete vyberať svoju ideálnu panvu. Vyberáte si často podľa veľkostí alebo podľa typu panvy, tiež rozhoduje cena. Zamerajme sa ale na materiál, ktorý je tiež rozhodujúcim kritériom.

hliníková panvica

Existuje napríklad hliníková panvica, ktorá je cenovo pomerne dostupná. Pekne rozvádza teplo, ktoré do seba absorbuje a tiež ho dobre vedie. U hliníkových panvičiek si však dajte pozor na výrobcu, nie všetci výrobcovia vyrába hliníkové panvičky zrovna kvalitné, mnohé sú skôr nekvalitné kúsky. Ak sú hliníkové panvy lisované zastudena, sú väčšinou silné. Tie sa vyhotoví iba za pár korún, ale často sa zdeformujú. Ak sa hliníkové panvy odlievali za tepla, majú silnejší dno a lepšie tepelné vlastnosti.

Titánové panvice

Pokiaľ chcete panvicu s nepriľnavým materiálom, investujte do titánových panvíc. Ideálne sú také titánové panvice, ktoré boli vyrábané z hliníka pomalým liatím. Na titánových panviciach možno vyprážať úplne bez tuku, sú odolné voči ostrým a kovovým nástrojom, navyše sa pomerne dobre čistí. Vlastnosti sa však premietnu na obstarávacej cene, ktorá je krapet vyššia.

medená panvica

Medzi kuchynskými trendy by sme teraz našli meď. Z nej sa vyrába nielen elektrické spotrebiče, ale aj panvy. Ak budete investovať do medené panvice, budete investovať do najlepšieho vodiče tepla. Príprava na nich je veľmi rýchla a úsporná, sú však o niečo drahšie než napríklad nerezové panvy, ktoré sú na trhu veľmi obľúbené.